Audioscape Jeroen Vandesande Mathias Casaer 2012

Jeroen Vandesande en Mathias Casaer (http://mcasaer.reproduced.be)komen na jaren een atelier te delen nu ook naar buiten met een eerste gemeenschappelijk werk. Vandesande maakt klankinstallaties, performances en klankobjecten. Casaer gebruikt reeds jaar en dag 3d-simulaties van lijnlandschappen als ondersteuning van zijn schilderkundige processen. Als input gebruikt hij daarvoor doorgaans schilderijen van hoogtedata.
Door bijna dagelijks met elkaars werk geconfronteerd te worden groeide een gedeelde motivatie die leidde tot dit werk.
In 'Audioscape' herprogrammeerde Casaer zijn simulatie van een landschap zodat die reageert op geluid. Het landschap is het resultaat van wiskundige noise-functies die evolueren in de tijd.
De functies zijn verwant aan hoe processen in de natuur zich afspelen. In deze functies zijn verschillende variabelen opgenomen, die 'luisteren'.
Ze speuren het geluidsspectrum af naar specifieke geluiden die Vandesande met zijn hardware kan maken. Vandesande maakte voor
dit project specifieke logische functie generatoren of een square-wave synthesizer. Samen werken zij met selectieve interactie deze audio-visuele compositie uit.

Presentations of Audioscape

La Semaine du Son, festival, La Semaine du Son, Brussels, Belgium, 2013